SMAP3D: 3D PIPING

Med Smap3D Piping automatiserer du konstruktionen af 3D-rørledninger og gør dit Solidworks 3D CAD-system til en fremragende 3D-løsning til procesingeniører.

Vil du vide mere om Smap3D?

Grundlæggende om 3D Piping

Smap3D Piping automatiserer planlægningen og ændringen af 3D-rørledninger i 3D assemblies. En opgave, der ellers skulle udføres manuelt af en designer i flere arbejdskrævende trin.

Grundlaget for dette højt automatiserede 3D-rørdesign er brugen af rørspecifikationer. Rørspecifikationer defineres i tabeller for en virksomhed, afdeling eller projektspecifik. Softwaren indeholder funktioner og indstillinger for hver rørspecifikation, og de giver også mulighed for en automatiseret designproces.

Softwaren kontrollerer de nødvendige parametre (fx maksimum- og minimum rørlængder), der er defineret i rørspecifikationen, og bruger disse oplysninger til at automatisere oprettelsen af rør-assemblyet. Rørspecifikationen opbevares på en central placering, og det hele gør det nemt at;

 • lette vedligeholdelsen og forvaltningen af rørspecifikationer
 • muliggøre en høj grad af automatisering
 • forhindre fejl eller brug af inkompatibelt udstyr
 • sikre brugen af industri- og/eller virksomhedsstandarder

Smap3D Piping omfatter alle de nødvendige funktioner til konstruktion, vedligeholdelse og styring af definitionerne af rørspecifikationerne. Prøver på rørspecifikationer leveres med softwaren, og disse kan anvendes eller ændres i forhold til dine individuelle krav.

En lang række fordele!

... og mange flere!

Generering af 3D-rørsystemer

Brugeren tegner og definerer den nødvendige rørledningsrute som en sti med 3D-linjer. Smap3D Piping analyserer linjesegmenterne og giver en logisk rørledningssti. En rørledningssti beskriver ruten for et “kontinuerligt” rørsystem fra en forbindelse til en anden, uanset hvor mange linjesegmenter stien består af. Rørledningsstier danner grundlag for den genererede 3D-rørledning, der består af fittings og rør.

Smap3D Piping genererer automatisk det komplette rørsystem i henhold til rørspecifikationen, dets diameter samt andre egenskaber i rørsystemet. I processen placerer softwaren automatisk de nødvendige beslag (f.eks. bøjninger, tees, flanger, pakning) til rørledningsruten i flere situationer. Det sparer tid og øger procespålideligheden.

Det er let at indsætte yderligere komponenter (f.eks. fittings og instrumenter) i et eksisterende rørsystem. Smap3D Piping trækker fra de anvendte rørspecifikationer i konstruktionen af rørsystemet og tillader kun installation af de relevante komponenter.

Efterfølgende genkender Smap3D Piping den nye situation og opdaterer rørledningen automatisk. Denne metode opnår et højt niveau af processikkerhed i planlægningen af 3D rørsystemer.

Ved ombygninger af rørsystemruten foretages ajourføringen af den konstruerede rørledning helt automatisk ved hjælp af viden fra rørspecifikationerne. I ændringer af sammensætningen af eksisterende rørledninger fortsætter Smap3D Piping på samme måde og bruger de gemte definitioner fra rørspecifikationerne.

I alle automatismer, der tilbydes af Smap3D Piping, er brugeren stadig i stand til at udvide og redigere et rørsystem i henhold til sine individuelle krav.

Nogle af de bedste funktioner ved 3D Piping

Inden for Smap3D Piping er der et stort antal automatiske placeringsmuligheder til fittings i 3D-rørledninger tilgængelige.
De vigtigste af disse er den automatiske placering af:

 • Albuer
 • Normale og reducerede tees
 • Kraver/svejsere i stedet for reducerede tees
 • Flanger og pakninger
 • Generering af lige rør
 • Generering af bøjerør, når der ikke anvendes albuer

Funktioner til ikke-runde rør

Ved konstruktion af rørledninger ved hjælp af rørspecifikationer kan Smap3D Piping også bruges til at oprette profiler, der ikke er runde. Kabelkanaler, ruter, luftventilationskanaler osv., kan hurtigt og effektivt bygges i 3D assemblyet.
De vigtigste funktioner er den automatiske placering af:

 • Formbøjninger med 45 og 90 grader
 • Form tees med 45 og 90 grader med identiske og reducerede profiler
 • Formflanger og skiver
 • Generering af formrør mellem de placerede formbeslag
 • Placering af rør med faste længder.

Der tages også hensyn til justeringen af de pågældende komponenter (venstre/højre samt op eller ned).

Vil du blive klogere på Smap3D?

Udfyld og indsend formularen - så tilmelder du
dig vores mailflow om Smap3D!

Lær mere om Smap3D Plant Design

Yderligere information

Læs om de mange

fordele ved Smap3D

Hvilke industrier får

gavn af Smap3D?

Vælg mellem flere

produkter

APPLICATION ENGINEER

Andreas Vind