Kontakt os nu

Har du spørgsmål? Vi sidder klar!

Eller send en besked vi vil svare hurtigst muligt.

Kontakt os nu

Mere komplekse produkter kræver avanceret simulering

Med SOLIDWORKS udvikler Certex A/S stadigt mere komplekse specielle løfte-løsninger på kortere tid. Nu går virksomheden efter at udvide anvendelsen af CAD-softwaren yderligere med avanceret simulering.

Når der skal løftes rigtig tunge emner, er Certex blandt de førende virksomheder i Europa. Certex leverer løfteudstyr til en lang række brancher som byggeri og anlæg, fremstillingsvirksomheder, forsvaret, havne, transportvirksomheder, vindmølleindustrien.

Foruden at sælge alle mulige former for standard løfteudstyr udvikler Certex i sit Solution Center i Vojens specialdesignet udstyr beregnet på at løfte specielle emner med en vægt fra omkring 20 kilo til 1.000 ton.

Certex’ kunder forlanger typisk i dag af få leveret modeller af løfte-komponenterne som 3D STEP-filer, så de kan indpasses i deres egne 3D CAD-konstruktioner og dermed udgøre den endelige samlede løfteløsning.

Gennem de seneste 17 år har Certex Solution Center anvendt SOLIDWORKS til at designe sine løsninger, der bliver stadigt større og  mere komplekse. Virksomheden råder i dag over syv SOLIDWORKS-licenser fra Edge-Team, hvoraf de to er Premium- og de resterende fem er Professional-licenser. Certex Solution Center designer selv stålkonstruktionerne i specialudstyret, mens el- og hydraulik-delen af løsningerne designes hos samarbejdspartnere.

 

SOLIDWORKS fra skitse til endeligt design

Certex’ Solution Center anvender SOLIDWORKS helt fra starten af sine projekter. Et nyt projekter indledes med at fremstille en 3D-præsentation til kunderne af virksomhedens løsningsforslag før det endelige design fastlægges, fortæller Jan Lindberg Larsen, der leder Certex Solution Center: 

”Når vi modtager en opgave, laver vi et skitseoplæg i  SOLIDWORKS, og når kunden har godkendt oplægget, laver vi den endelige konstruktion. Softwaren er et meget letanvendeligt og effektivt værktøj, som giver os god dokumentation i forhold til kunderne og gør det muligt for os hurtigt at nå frem til det endelige resultat,” siger han.

Certex anvender i vid udstrækning eDrawings til at give medarbejdere, som for eksempel virksomhedens sælgere, adgang til tekniske informationer fra CAD-softwaren via deres laptop-computere.

 

Skærpede krav til simulering

Certex’ løsninger skal leve op til normer og direktiver, blandt andet. EU’s maskindirektiv, der blandt andet foreskriver, hvordan man foretager styrkeberegninger, og virksomheden anvender i dag de muligheder, der er indbygget som standard i SOLIDWORKS til at foretage og dokumentere ret simple beregninger.

”I og med, at kompleksiteten i vores komponenter stiger, kan de lineære og elastiske beregninger, vi kan udføre på denne måde ikke længere opfylde vores behov,” forklarer Jan Lindberg Larsen:

Derfor overvejer Certex Solution Center nu at anskaffe en SOLIDWORKS Simulation-pakke til at udføre simuleringer af den ikke-lineære opførsel af komponenter, der indgår i løfteløsningerne. Det er afgørende for udviklingsafdelingen, at simulerings-softwaren er en fuldstændigt integreret del af CAD-systemet.

”Det vil betyde, at vi kan anvende SOLIDWORKS til automatisk at fremstille en større del af vores dokumentation, som vi for en stor del i dag er henvist til at fremstille manuelt,” forklarer Jan Lindberg Larsen”  

 

Jan Lindberg Larsen siger, at Certex Solution Center er meget tilfredse med samarbejdet med Edge-Team:

”Vi får den assistance, vi efterspørger, og de er altid hjælpsomme, når vi har brug for det.”

 

 

Læs mere om Certex her: www.certex.dk

 

Næste kurser

SOLIDWORKS MBD (Model Based Definition)
07. October 2020, Sorø
Edgecam Advanced Turning
07. October 2020, Egå
Edgecam Essential Turning
12. October 2020, Sorø

Nyt fra bloggen

Hvis du arbejder med møbler eller interiør i træ - så er det oplagt at kigge nærmere på SWOOD
SWOOD er en komplet løsning til jer, der arbejder med udvikling, konstruktion og bearbejdning af møbler og interiør i træ SWOOD er fuldt implementeret i SolidWorks. Alt fra paneler, skruer, dyvler, beslag, skuffeskinner tegnes...

Kunderne siger

"SOLIDWORKS er et vigtigt værktøj for os i dagligdagen til at visualisere opbygningen af et skilt. Det sparer os meget tid, at SOLDWORKS kan opbygge det visuelt i 3D "
Jan Moseley
Seri Q Sign A/S
Læs alle udtalelser
Tilmeld dig Edge-Teams nyhedsbrev Tilmeld

Nyhedsbrevs tilmelding