Sådan får du bedre overblik over features i dine parter

Rasmus Harvits
Application Engineer

Rasmus Harvits

  • Læs mere om SOLIDWORKS her

Oplever du ind imellem denne situation? 
Du åbner en part som blev konstrueret for mere end 6 mdr. siden, for nu skal du lave nogle ændringer i den. Du kigger i FeatureManager Design Tree for parten og tænker ”Suk, der er mange features. De hedder alle sammen det samme og hvad er nu hvad…?” 

Der kan være mange variationer af dette scenarie og for nogle af os behøver det ikke være 6 mdr. siden, vi sidst har set på parten. Alt over 20 minutter kan være rigeligt til at glemme alt om, hvordan den er opbygget. Men der er hjælp at hente … hos dig selv. Og hvis du bliver enig med dine kolleger (eller i hvert fald dem, du deler filer med) om at de også gør det, jeg vil vise nu – så kan I lette hinandens arbejde.

Det er så enkelt:

Og i virkeligheden handler det meget om Design Intent.

Ved at omdøbe de enkelte features i en part, så bliver det med et øjekast klart hvad, der er hvad og hvordan parten er udtænkt og opbygget. Og du får dit Design Intent smidt lige tilbage i ansigtet, så hvis det ikke er logisk, skal du nok opdage det.

FeatureManager Design Tree

Sådan gør du:

I FeatureManager Design Tree højreklikker du på en feature og vælger Omdøb. Du kan også klikke på navnet to gange (langsomt dobbeltklik). Så omdøber du featuren til noget, der fortæller dig, hvor og hvad featuren er. 

Rename tree item

Ikonet for featuren forbliver altid det samme, så du vil altid kunne se, hvilket type feature det er.

Rename tree item

Nu kan du lynhurtigt finde rundt i din part og ændre de relevante dele. Dybest set et enkelt trick, men når man er i gang med at konstruere sine parter, så tænker man måske ikke på at der kan gå lang tid mellem at man har fat i dem efterfølgende. Eller at det måske er en anden, der skal kunne finde rundt i det næste gang.

Relaterede nyheder

Ny udgivelse af WORKNC 2022.1

Nyheder i WORKNC 2022.1

En ny opdatering af WORKNC 2022 er klar til download nu. Besøg kundeportalen for opdatering af dit software og effektivisér dit arbejde i højere grad.

Læs mere »

Nyheder i NCSIMUL 2022.1

Der er nu kommet en opdatering på NCSIMUL 2022, som rummer mange nye muligheder for optimering af dine arbejdsprocesser. NCSIMUL 2022.1 er nu tilgængelig til

Læs mere »
RADAN til produktion - radprofile

Nyheder i RADAN 2022.1

En opdatering som indeholder en lang række nye funktioner og optimeringer RADAN 2022.1 er nu tilgængelig til download. Besøg kundeportalen for at opdatere din software

Læs mere »