Hvor mange meter bevæger du din mus i løbet af en dag? (Vol. 2)

Rasmus Harvits
Application Engineer

Rasmus Harvits

  • Læs mere om SOLIDWORKS her

Vidste du, at SOLIDWORKS hjælper dig med at passe på din krop?

Menneskekroppen er ikke bygget til at sidde stille ved en PC dagen lang, og arbejdet med musen kan være en belastning for hænder og arme. Derfor har SOLIDWORKS sørget for at lette disse belastninger med en lang række genveje, så dine meter med musen bliver så få som muligt. Men det kræver selvfølgelig at du kender dem og får opbygget en vane med at bruge dem. Her får du et udpluk. 

Windows har en række tastegenveje, som også gælder i SOLIDWORKS.

Genveje i SOLIDWORKS og Windows

Men dem kender du garanteret de fleste af i forvejen…?

Derudover har SOLIDWORKS det, de kalder Mouse Gestures (muse-bevægelser). Udtrykket dækker over en palette af valgmuligheder, der dukker op, når man holder højre musetast nede og bevæger musen. Alt efter hvor man er i sin tegneproces, har SOLIDWORKS nogle forskellige forslag til den næste handling. Man vælger ved at føre musen hen til det værktøj man vil bruge og slippe musetasten, når værktøjet bliver aktivt.

Genveje i SOLIDWORKS

For eksempel: Hvis man er i gang med at tegne en sketch og holder højre musetast nede og bevæger musen, vil man få 4 forskellige sketch-relaterede tegneværktøjer vist; smart-dimension, circle, rektangle og line. For at vælge circle-værktøjet, trækker man musen til højre og slipper knappen når musen er på circle-værktøjet.

Disse mouse gestures kan nemt tilpasses ens egne præferencer og tegnerutiner. Klik på den lille pil ved siden af options og derefter customize.

Genveje i SOLIDWORKS

Under fanen Mouse Gestures findes opsætningsmulighederne. Man kan vælge at have op til 12 genvejsknapper i cirklen. Ved at dragge ikoner fra drop-down-menuen (A) og droppe dem på cirklens periferi (B), definerer man let hvilke funktioner, man vil have, og hvor de skal ligge.

Genveje i SOLIDWORKS

Så nu har du 2 valgmuligheder:

1. Check det ud og begynd at bruge det i dag. Det tager tid at ændre vaner, så hellere i dag end i morgen.

2. Vent til du får ondt i håndleddet og brug derefter mouse gestures i kombination med smertestillende medicin

Relaterede nyheder