Kontakt os nu

Har du spørgsmål? Vi sidder klar!

Ring til Edge-Team+45 70 200 392

Eller send en besked vi vil svare hurtigst muligt.

Kontakt os nu

Mattias Green Adamsen

Salgskonsulent
T70 20 03 92
Emner

Software branchen ændrer sig - er kunderne klar til det?

24/05/2017

Hvornår siger kunderne stop?

I disse dage går bølgende højt hos frustrerede, forvirrede og forundrede Autodesk kunder. Det er ikke engang et år siden, at Autodesk valgte at sløjfe muligheden for at købe ejerlicenser (Perpertual) for nye såvel som gamle kunder. Dog var ændringen kun relevant ved køb af nye licenser og påvirkede ikke eksisterende licenser. Det betød, at en masse Autodesk kunder på daværende tidspunkt kunne ånde lettet op og vente med at tage stilling til ændringerne til den dag, de skulle købe nye licenser. Men situationen er nu anderledes efter Autodesk netop har varslet stigninger i priserne for de kunder, som har ejerlicenser den dag i dag. I alt er der tale om en prisstigning ved ejerlicensers serviceaftaler på 38,6% over de kommende år. Den første lille stigning sker allerede d. 1 juni 2017.

 

Jeg tænker, at det må give konsekvenser at påføre sine kunder sådanne ændringer, som giver kunderne dårligere og dårligere valgmuligheder? 

Jeg kan sagtens se, at det for nogen kan give god mening at leje.  Men burde man ikke lade valget være op til kunden selv? 

 

Brugerne må være frustreret

I stedet for at gøre lejelicenser attraktive, så kunderne selv vælger at skifte, har Autodesk valgt en bevidst strategi om gradvist at forringe vilkårene for ejerlicenser, således at kunderne føler at de ikke har andre valg end at gå til lejelicenser. Et helt konkret eksempel kan findes i den nuværende kampagne Autodesk kører. Du bytter din ejerlicens (maintenance/perpertual) væk for evig tid til en leje licens. (subscription).
For at gøre det attraktivt har man valgt at lave en meget nedsat pris på 3 års leje. Dog er det nu blevet meldt ud, at når de 3 år er gået, skal kunden betale ca. 15% mere i subscription end den nuværende serviceaftale. 

 

Hvad mon de pågældende kunder synes om de nye tiltag?

Du kan læse mere om prisstigninger og ændringerne i Autodesk egen FAQ.

 

 

Næste kurser

Edgecam Advanced Milling
19. December 2017, Middelfart
SOLIDWORKS Mold Design
21. December 2017, Egå
Edgecam Code Wizard
08. January 2018, Sorø

Nyt fra bloggen

Mens alle går i sort
Mens alle går i sort, fokuserer vi i Edge-Team på at gøre det, vi gør bedst - nemlig levere gode kundetilpassede CAD/CAM løsninger. Og ikke hurtige hovsa-løsninger. ...

Kunderne siger

"Vi er gearet til at følge med den vækst vi er inde i både når det gælder produktudvikling, produktionsgrundlag og sammenhæng mellem de forskellige it-systemer og funktioner i virksomheden. Det havde vi ikke været, hvis vi ikke havde truffet beslutningen om at indføre SOLIDWORKS. "
Benny Burmester, Udviklingschef
Ergonomic Solutions
Læs alle udtalelser
Tilmeld dig Edge-Teams nyhedsbrev Tilmeld

Tilmeld vores nyhedsbrev