Kontakt os nu

Har du spørgsmål? Vi sidder klar!

Eller send en besked vi vil svare hurtigst muligt.

Kontakt os nu

TechTips - To smarte forbedringer i Trim-værktøjet

07/01/2019

I 2019-versionen af SOLIDWORKS har vi fået et par handy forbedringer af Trim-værktøjet

Det er specielt i forbindelse med power-trim at disse funktioner giver en endnu hurtigere arbejdsgang. Power trim er et hurtigt og effektivt værktøj, men det kan også gå rigtig stærkt med at splitte en fuldt defineret sketch-geometri til atomer, hvis man power-trimmer henover den uden blødsøden hensyntagen til de konstruktionsgeometrier, der holder mål og relationer på plads. 

De to afkrydsningsbokse nederst i værktøjet giver nu mulighed for enten at ignorere konstruktionslinjer, når du power-trimmer henover et område i en sketch, eller både ignorere konstruktionslinjer og samtidig konvertere trimmede linjer til konstruktionsgeometri.

SOLIDWORKS Trim-værktøj

Jeg vil vise fordelene ved de to nye funktioner med udgangspunkt i denne sketch:

SOLIDWORKS sketch

 

Sketchen er fuldt defineret. Midtpunktet er sammenfaldende med Origin. Hvis jeg ønsker at trimme en del af linjerne væk og bruger power trim som vist herunder, uden at tilvælge de nye funktioner, opfører det sig som i 2018-versionen. Jeg ender med en underdefineret sketch og et større oprydningsarbejde, for at få mål og relationer tilbage på plads igen.

 

SOLIDWORKS Trim-værktøj

 

Hvis jeg foretager den samme operation med ”Ignore trimming of construction geometry” valgt, vil resultatet blive som herunder. Linjestykker er trimmet væk og konstruktionsgeometri er bevaret.

 

SOLIDWORKS Trim-værktøj

 

Ved i stedet at vælge den anden afkrydsningsmulighed: ”Keep trimmed entities as construction geometry”, bliver resultatet som herunder. Alle linjestykker, der er blevet trimmet, er konverteret til konstruktionslinjer og sketchen er stadig fuldt defineret og klar til det videre arbejde.

 

SOLIDWORKS Trim-værktøj

 

God arbejdslyst i SOLIDWORKS 2019.

Næste kurser

SOLIDWORKS MBD (Model Based Definition)
07. October 2020, Sorø
Edgecam Advanced Turning
07. October 2020, Egå
Edgecam Essential Turning
12. October 2020, Sorø

Nyt fra bloggen

Hvis du arbejder med møbler eller interiør i træ - så er det oplagt at kigge nærmere på SWOOD
SWOOD er en komplet løsning til jer, der arbejder med udvikling, konstruktion og bearbejdning af møbler og interiør i træ SWOOD er fuldt implementeret i SolidWorks. Alt fra paneler, skruer, dyvler, beslag, skuffeskinner tegnes...

Kunderne siger

"Vi har gået fra 2D til 3D konstruktion stort set uden problemer. Vi er langt mere konkurrencedygtige i dag. Faktisk har vi købt 9 licenser på under halvandet år. Solidworks har været et rigtigt godt match for os. "
Kenneth Doolewerdt
Scansteel Production
Læs alle udtalelser
Tilmeld dig Edge-Teams nyhedsbrev Tilmeld

Nyhedsbrevs tilmelding