Kontakt os nu

Har du spørgsmål? Vi sidder klar!

Eller send en besked vi vil svare hurtigst muligt.

Kontakt os nu

Janne Ringsholt Nielsen

Customer Experience Consultant
T70 200 392

TechTips - To smarte forbedringer i Trim-værktøjet

07/01/2019

I 2019-versionen af SOLIDWORKS har vi fået et par handy forbedringer af Trim-værktøjet

Det er specielt i forbindelse med power-trim at disse funktioner giver en endnu hurtigere arbejdsgang. Power trim er et hurtigt og effektivt værktøj, men det kan også gå rigtig stærkt med at splitte en fuldt defineret sketch-geometri til atomer, hvis man power-trimmer henover den uden blødsøden hensyntagen til de konstruktionsgeometrier, der holder mål og relationer på plads. 

De to afkrydsningsbokse nederst i værktøjet giver nu mulighed for enten at ignorere konstruktionslinjer, når du power-trimmer henover et område i en sketch, eller både ignorere konstruktionslinjer og samtidig konvertere trimmede linjer til konstruktionsgeometri.

SOLIDWORKS Trim-værktøj

Jeg vil vise fordelene ved de to nye funktioner med udgangspunkt i denne sketch:

SOLIDWORKS sketch

 

Sketchen er fuldt defineret. Midtpunktet er sammenfaldende med Origin. Hvis jeg ønsker at trimme en del af linjerne væk og bruger power trim som vist herunder, uden at tilvælge de nye funktioner, opfører det sig som i 2018-versionen. Jeg ender med en underdefineret sketch og et større oprydningsarbejde, for at få mål og relationer tilbage på plads igen.

 

SOLIDWORKS Trim-værktøj

 

Hvis jeg foretager den samme operation med ”Ignore trimming of construction geometry” valgt, vil resultatet blive som herunder. Linjestykker er trimmet væk og konstruktionsgeometri er bevaret.

 

SOLIDWORKS Trim-værktøj

 

Ved i stedet at vælge den anden afkrydsningsmulighed: ”Keep trimmed entities as construction geometry”, bliver resultatet som herunder. Alle linjestykker, der er blevet trimmet, er konverteret til konstruktionslinjer og sketchen er stadig fuldt defineret og klar til det videre arbejde.

 

SOLIDWORKS Trim-værktøj

 

God arbejdslyst i SOLIDWORKS 2019.

Næste kurser

SOLIDWORKS Essentials (grundkursus)
19. February 2020, Odense
SOLIDWORKS PDM Standard (Admin)
24. February 2020, Egå
Edgecam elevseminar
26. February 2020, Odense

Nyt fra bloggen

Hvilken hardware giver den bedste performance for SOLIDWORKS?
Skal du opgradere din pc men er i tvivl om, hvilken hardware SOLIDWORKS kræver? Hvis det er tid til at opdatere maskinparken i din virksomhed, så får du her et par gode råd med på vejen. For...

Kunderne siger

"Har tidligere deltaget på ETUX og kommer for, at få sparring og høre om nye ting. ETUX er super informerende og man får en masse tricks. "
David Belin
Weibel Scientific A/S
Læs alle udtalelser
Tilmeld dig Edge-Teams nyhedsbrev Tilmeld

Nyhedsbrevs tilmelding