De nyeste forbedringer i NCSIMUL 2022.3

Thomas Larsen
Application Engineer

Thomas Larsen

Der er foretaget flere nye forbedringer i version 2022.3 af NCSIMUL. Her er nogle af de vigtigste:

  • AFP, ATL, and CFW composite machine certification
  • Electrode tool verification
  • User interface improvements
  • Cutting chips and rotating tools
  • Global CAM-interface improvements
  • Heavy CNC-program decoding

AFP-, ATL- og CFW composite machine certification

NCSIMUL 2022.3 har et nyt modul til simulering af Automated Fiber Placement (AFP), Automated Tape Laying (ATL) og Continuous Filament Winding (CFW) maskiner. For hver af disse kan NCSIMUL verificere og kontrollere styringsvinkler og stift positioner (pin position) samt andre specifikke alarmer og kollisionsdetektion. Resultaterne kan eksporteres eller sammenlignes med en importeret neutral fiber, hvilket giver endnu en løsning til certificering af enhver fremstillingsproces, der indgår i produktionen.

En ny værktøjstype er tilgængelig til at definere dimensioner og antallet af fibre. Efter simulering er materiale eksport tilgængelig, og import af den neutrale kurve fra en CM gør det muligt at sammenligne resultaterne.

Electrode tool verification

Brugerne kan verificere elektrodeværktøjerne med NCSIMUL helt op til 3+2-akset bevægelse. De kan også importere enhver 3D-model efter deres behov og kombinere modellen med en række andre værktøjer. Nu kan brugerne, når de kører svært håndterbare dele, der kræver en EDM-proces, føle sig sikre på, at G-koden vil opføre sig på samme måde som i den virkelige bearbejdningsproces.

User interface improvements

Med NCSIMUL 2022.3 er den strømlinede proces for oprettelse af et nyt projekt blevet yderligere forenklet. Derudover er der funktionaliteter inde i jobtræet og ’setup creation’, såsom at kunne se maskinens fulde kinematik. Disse forbedringer vil hjælpe brugerne med at spare tid, når de opretter projekter hver dag, og give dem en bedre samlet brugeroplevelse, der kan hjælpe dem i fremstillingsprocessen.

Ressourcerne i ’Program’-båndet er blevet omorganiseret for at opnå et mere intuitivt flow, hvilket styrker de mest anvendte funktioner og brugerflowet.

Simuleringsfunktionen bruger nu smart positionering, og brugerne behøver ikke længere at vælge position i simuleringsprocessen. NCSIMUL placerer Gruppe 1 før G-kodeprogrammet og Gruppe 2 efter.

Cutting chips and rotating tools

For at få en bedre visuel oplevelse kan brugerne nu se spånmaterialets fjernelse, fuld rotation af værktøjet i holderen og animeret kølemiddel. Brugerne kan også importere komplette 3D-filer af fræsere, så du også kan se skær på værktøjerne.

Dette kan være en hurtig måde at opdage et problem i G-koden eller verificere side om side med den rigtige maskine, hvad der præcist sker. Maskinlyde og kølemiddelanimation giver brugerne en realistisk fornemmelse af den faktiske bearbejdningsproces.

Global CAM-interface improvements

NCSIMUL 2022.3 bringer forbedringer til alle CAM-systemer over hele linjen, hvilket forenkler processen med at sende data til NCSIMUL. Der er nu større fleksibilitet og tilpasning ved indstilling af automatiske funktioner og standardindstillinger. Dette omfatter, men er ikke begrænset til: CAD-formater, fastgørelsestyper, værktøjsplaceringer, maskinens forskydninger og prøvefunktioner. Dette vil gøre det muligt for brugerne at certificere G-koden hurtigere gennem en proces, der passer bedst til deres behov.

Heavy CNC-program decoding

Der er blevet foretaget yderligere forbedringer af ydeevnen ved afkodning af tunge CNC-programmer. En ny funktion “Use simple moves” giver en enorm hukommelsesbesparelse uden optimering af OPTITOOL-begrænsninger. Denne indstilling er som standard aktiv for at forbedre afkodningstiden.

Without optionWith simple moves option
Decoding time00:01:4600:01:36
Memory usage after decoding2.9G01.9G0

Relaterede nyheder