HEXAGON introducerer: CNC-træningsmaskine for maskinfører  

Hasse Dahl Sørensen
Application Engineer

Hasse Dahl-Sørensen

CNC-træningsmaskinen eller HxGN Machine Trainer (HMT) er et træningsværktøj for maskinfører, som er udstyret med NCSIMUL, som kan køre 100% præcise simuleringer af forskellige CNC-maskiner på CNC-træningsmaskinen. Fordelen ved at bruge CNC-træningsmaskinen i forhold til simulationer på en computer er, at CNC-træningsmaskinen kan simulere 3-aksede til 5-aksede, samt forskellige typer af CNC-maskiner som f.eks. drejning, fræsning og dreje- og fræsekombination på et virkelighedsnært niveau gennem lyd, billede, størrelse og følelsen af maskinen.

Oplæring i maskinbemanding

Jeres team kan drage fordel af løbende opdaterede data i et problemfrit arbejdsflow. For eksempel, når man oplærer lærlinge i produktionsbranchen, kan maskiner nemt nedbryde under kollisionsfejl eller materialer går til spilde pga. fejl. CNC-træningsmaskinen giver en ekstra sikkerhed og tryghed ved, at lærlingen kan teste deres NC-kode inden den endelig produktion.  

Processen er den samme, som i en normal arbejdsproces, hvor du starter med at bruge dit CAM-program, for eksempel EDGECAM, på computeren. Efter dit program er klar, ville du normalt kører det på maskinen, men med CNC-træningsmaskinen kan du afprøve din kode inden, at den ægte CNC-maskine bliver brugt. Dette gør, at du kan følge med i hele processen og tjekke om, maskinen aflæser dit programs koder korrekt. Denne proces gør det nemmere og mere intuitivt for lærlinge at lære at bemande maskinerne uden store omkostninger for virksomheder eller skoler.  

Her har vi hele skabet med – vi har følelsen af, at det er en rigtig maskine, vi har lyden, vi har visuelt, at der bliver taget nogle spåner, men det er bare på en skærm i stedet for. Så det giver en helt anden helhedsoplevelse ved, at man står med noget rigtigt, og det er derfor, vi har valgt at investere i den her CNC-træningsmaskine.

NCSIMUL 

NCSIMUL er en CNC-simuleringssoftware, der simulerer hele bearbejdningsprocessen fra NC-programmet til den bearbejdede del. Programmet optimerer, verificerer og simulerer g-koder, hvilket betyder, at man med en enkel simulering er på forkant i sin produktion. Softwaren håndterer alt, der er relateret til fræsning, boring og drejning fra en simpel 3-akset bearbejdning til avancerede flerkanalsmaskiner. Fordelen ved NCSIMUL er, at det er et simpelt stykke software, som kan starte verifikationsopgaver fra en enkelt skærm. 

Relaterede nyheder