Kontakt os nu

Har du spørgsmål? Vi sidder klar!

Eller send en besked vi vil svare hurtigst muligt.

Kontakt os nu

Sådan får du bedre overblik over features i dine parter

07/06/2019

Oplever du ind imellem denne situation? 
Du åbner en part som blev konstrueret for mere end 6 mdr. siden, for nu skal du lave nogle ændringer i den. Du kigger i FeatureManager Design Tree for parten og tænker ”Suk, der er mange features. De hedder alle sammen det samme og hvad er nu hvad…?” 

Der kan være mange variationer af dette scenarie og for nogle af os behøver det ikke være 6 mdr. siden, vi sidst har set på parten. Alt over 20 minutter kan være rigeligt til at glemme alt om, hvordan den er opbygget. Men der er hjælp at hente … hos dig selv. Og hvis du bliver enig med dine kolleger (eller i hvert fald dem, du deler filer med) om at de også gør det, jeg vil vise nu – så kan I lette hinandens arbejde.

 

Det er så enkelt:

Og i virkeligheden handler det meget om Design Intent.

Ved at omdøbe de enkelte features i en part, så bliver det med et øjekast klart hvad, der er hvad og hvordan parten er udtænkt og opbygget. Og du får dit Design Intent smidt lige tilbage i ansigtet, så hvis det ikke er logisk, skal du nok opdage det.

 

FeatureManager Design Tree

Sådan gør du:

I FeatureManager Design Tree højreklikker du på en feature og vælger Omdøb. Du kan også klikke på navnet to gange (langsomt dobbeltklik). Så omdøber du featuren til noget, der fortæller dig, hvor og hvad featuren er. 

 

Rename tree item

 

Ikonet for featuren forbliver altid det samme, så du vil altid kunne se, hvilket type feature det er.

 

Rename tree item

 

Nu kan du lynhurtigt finde rundt i din part og ændre de relevante dele. Dybest set et enkelt trick, men når man er i gang med at konstruere sine parter, så tænker man måske ikke på at der kan gå lang tid mellem at man har fat i dem efterfølgende. Eller at det måske er en anden, der skal kunne finde rundt i det næste gang.

Næste kurser

SOLIDWORKS MBD (Model Based Definition)
07. October 2020, Sorø
Edgecam Advanced Turning
07. October 2020, Egå
Edgecam Essential Turning
12. October 2020, Sorø

Nyt fra bloggen

Hvis du arbejder med møbler eller interiør i træ - så er det oplagt at kigge nærmere på SWOOD
SWOOD er en komplet løsning til jer, der arbejder med udvikling, konstruktion og bearbejdning af møbler og interiør i træ SWOOD er fuldt implementeret i SolidWorks. Alt fra paneler, skruer, dyvler, beslag, skuffeskinner tegnes...

Kunderne siger

"PDM er et filhåndteringssystem, som alle produktionsvirksomheder bør have.  "
Jørgen Tjagvad Bendix
SOLIDWORKS bruger
Læs alle udtalelser
Tilmeld dig Edge-Teams nyhedsbrev Tilmeld

Nyhedsbrevs tilmelding