Kontakt os nu

Har du spørgsmål? Vi sidder klar!

Eller send en besked vi vil svare hurtigst muligt.

Kontakt os nu

Janne Ringsholt Nielsen

Customer Experience Consultant
T70 200 392

Sådan får du bedre overblik over features i dine parter

07/06/2019

Oplever du ind imellem denne situation? 
Du åbner en part som blev konstrueret for mere end 6 mdr. siden, for nu skal du lave nogle ændringer i den. Du kigger i FeatureManager Design Tree for parten og tænker ”Suk, der er mange features. De hedder alle sammen det samme og hvad er nu hvad…?” 

Der kan være mange variationer af dette scenarie og for nogle af os behøver det ikke være 6 mdr. siden, vi sidst har set på parten. Alt over 20 minutter kan være rigeligt til at glemme alt om, hvordan den er opbygget. Men der er hjælp at hente … hos dig selv. Og hvis du bliver enig med dine kolleger (eller i hvert fald dem, du deler filer med) om at de også gør det, jeg vil vise nu – så kan I lette hinandens arbejde.

 

Det er så enkelt:

Og i virkeligheden handler det meget om Design Intent.

Ved at omdøbe de enkelte features i en part, så bliver det med et øjekast klart hvad, der er hvad og hvordan parten er udtænkt og opbygget. Og du får dit Design Intent smidt lige tilbage i ansigtet, så hvis det ikke er logisk, skal du nok opdage det.

 

FeatureManager Design Tree

Sådan gør du:

I FeatureManager Design Tree højreklikker du på en feature og vælger Omdøb. Du kan også klikke på navnet to gange (langsomt dobbeltklik). Så omdøber du featuren til noget, der fortæller dig, hvor og hvad featuren er. 

 

Rename tree item

 

Ikonet for featuren forbliver altid det samme, så du vil altid kunne se, hvilket type feature det er.

 

Rename tree item

 

Nu kan du lynhurtigt finde rundt i din part og ændre de relevante dele. Dybest set et enkelt trick, men når man er i gang med at konstruere sine parter, så tænker man måske ikke på at der kan gå lang tid mellem at man har fat i dem efterfølgende. Eller at det måske er en anden, der skal kunne finde rundt i det næste gang.

Næste kurser

SOLIDWORKS Essentials (grundkursus)
19. February 2020, Odense
SOLIDWORKS PDM Standard (Admin)
24. February 2020, Egå
Edgecam elevseminar
26. February 2020, Odense

Nyt fra bloggen

Hvilken hardware giver den bedste performance for SOLIDWORKS?
Skal du opgradere din pc men er i tvivl om, hvilken hardware SOLIDWORKS kræver? Hvis det er tid til at opdatere maskinparken i din virksomhed, så får du her et par gode råd med på vejen. For...

Kunderne siger

"SOLIDWORKS hjælper os til at få lavet vores produkter hurtigt og effektivt. Vi har et godt samarbejde med Edge-Team, og teamet samt supporten svarer hurtigt, når der er brug for hjælp. "
Lasse Lorenzen
FlowCon International
Læs alle udtalelser
Tilmeld dig Edge-Teams nyhedsbrev Tilmeld

Nyhedsbrevs tilmelding