Kontakt os nu

Har du spørgsmål? Vi sidder klar!

Eller send en besked vi vil svare hurtigst muligt.

Kontakt os nu

Janne Ringsholt Nielsen

Customer Experience Consultant
T70 200 392

Hvor mange meter bevæger du din mus i løbet af en dag? (Vol. 2)

15/07/2019

Vidste du, at SOLIDWORKS hjælper dig med at passe på din krop?

Menneskekroppen er ikke bygget til at sidde stille ved en PC dagen lang, og arbejdet med musen kan være en belastning for hænder og arme. Derfor har SOLIDWORKS sørget for at lette disse belastninger med en lang række genveje, så dine meter med musen bliver så få som muligt. Men det kræver selvfølgelig at du kender dem og får opbygget en vane med at bruge dem. Her får du et udpluk. 

Windows har en række tastegenveje, som også gælder i SOLIDWORKS.

Genveje i SOLIDWORKS og Windows

Men dem kender du garanteret de fleste af i forvejen…?

Derudover har SOLIDWORKS det, de kalder Mouse Gestures (muse-bevægelser). Udtrykket dækker over en palette af valgmuligheder, der dukker op, når man holder højre musetast nede og bevæger musen. Alt efter hvor man er i sin tegneproces, har SOLIDWORKS nogle forskellige forslag til den næste handling. Man vælger ved at føre musen hen til det værktøj man vil bruge og slippe musetasten, når værktøjet bliver aktivt.

Genveje i SOLIDWORKS

For eksempel: Hvis man er i gang med at tegne en sketch og holder højre musetast nede og bevæger musen, vil man få 4 forskellige sketch-relaterede tegneværktøjer vist; smart-dimension, circle, rektangle og line. For at vælge circle-værktøjet, trækker man musen til højre og slipper knappen når musen er på circle-værktøjet.

Disse mouse gestures kan nemt tilpasses ens egne præferencer og tegnerutiner. Klik på den lille pil ved siden af options og derefter customize.

Genveje i SOLIDWORKS

Under fanen Mouse Gestures findes opsætningsmulighederne. Man kan vælge at have op til 12 genvejsknapper i cirklen. Ved at dragge ikoner fra drop-down-menuen (A) og droppe dem på cirklens periferi (B), definerer man let hvilke funktioner, man vil have, og hvor de skal ligge.

Genveje i SOLIDWORKS

Så nu har du 2 valgmuligheder:

1. Check det ud og begynd at bruge det i dag. Det tager tid at ændre vaner, så hellere i dag end i morgen.

2. Vent til du får ondt i håndleddet og brug derefter mouse gestures i kombination med smertestillende medicin

 

Næste kurser

Edgecam Essential Milling
09. December 2019, Odense
Edgecam Standard Milling - Cycles
10. December 2019, Sorø
SOLIDWORKS Weldments
10. December 2019, Odense

Nyt fra bloggen

5 tips til hurtigere tegnearbejde i SOLIDWORKS
Bruger du genveje, når du konstruerer?  Nej, aldrig  Ja, dem jeg kender fra Windows Ja, så tit som muligt  Alle veje fører til Rom!  Korrekt....

Kunderne siger

"Selvom jeg kendte meget til Drawingsmodulet i forvejen og har tegnet i mange år var der alligevel en masse gode tips og tricks på SolidWorks Drawings-kurset, som kunne hjælpe mig i hverdagen. Rasmus Harvits var helt kanon - god humor og enorm viden hele vejen igennem.  "
Michelle Hejbøll
Chromaviso A/S
Læs alle udtalelser
Tilmeld dig Edge-Teams nyhedsbrev Tilmeld

Nyhedsbrevs tilmelding