Kontakt os nu

Har du spørgsmål? Vi sidder klar!

Ring til Edge-Team+45 70 200 392

Eller send en besked vi vil svare hurtigst muligt.

Kontakt os nu

Mattias Green Adamsen

Salgskonsulent
T70 20 03 92
Emner

Software branchen ændrer sig - er kunderne klar til det?

24/05/2017

Hvornår siger kunderne stop?

I disse dage går bølgende højt hos frustrerede, forvirrede og forundrede Autodesk kunder. Det er ikke engang et år siden, at Autodesk valgte at sløjfe muligheden for at købe ejerlicenser (Perpertual) for nye såvel som gamle kunder. Dog var ændringen kun relevant ved køb af nye licenser og påvirkede ikke eksisterende licenser. Det betød, at en masse Autodesk kunder på daværende tidspunkt kunne ånde lettet op og vente med at tage stilling til ændringerne til den dag, de skulle købe nye licenser. Men situationen er nu anderledes efter Autodesk netop har varslet stigninger i priserne for de kunder, som har ejerlicenser den dag i dag. I alt er der tale om en prisstigning ved ejerlicensers serviceaftaler på 38,6% over de kommende år. Den første lille stigning sker allerede d. 1 juni 2017.

 

Jeg tænker, at det må give konsekvenser at påføre sine kunder sådanne ændringer, som giver kunderne dårligere og dårligere valgmuligheder? 

Jeg kan sagtens se, at det for nogen kan give god mening at leje.  Men burde man ikke lade valget være op til kunden selv? 

 

Brugerne må være frustreret

I stedet for at gøre lejelicenser attraktive, så kunderne selv vælger at skifte, har Autodesk valgt en bevidst strategi om gradvist at forringe vilkårene for ejerlicenser, således at kunderne føler at de ikke har andre valg end at gå til lejelicenser. Et helt konkret eksempel kan findes i den nuværende kampagne Autodesk kører. Du bytter din ejerlicens (maintenance/perpertual) væk for evig tid til en leje licens. (subscription).
For at gøre det attraktivt har man valgt at lave en meget nedsat pris på 3 års leje. Dog er det nu blevet meldt ud, at når de 3 år er gået, skal kunden betale ca. 15% mere i subscription end den nuværende serviceaftale. 

 

Hvad mon de pågældende kunder synes om de nye tiltag?

Du kan læse mere om prisstigninger og ændringerne i Autodesk egen FAQ.

 

 

Næste kurser

Edgecam Advanced Milling
23. October 2017, Egå
SOLIDWORKS SheetMetal
26. October 2017, Sorø
SOLIDWORKS Weldments
30. October 2017, Egå

Nyt fra bloggen

SOLIDWORKS 2018 - What's New
SOLIDWORKS kommer med en lang rækker nyheder og features i 2018. Hertil kan andet nævnes; innovativ ny bruger oplevelse, et mere kraftfuld 3D Interconnect, Cloud forbundet SOLIDWORKS og Sheet Metal features der forbedrer...

Kunderne siger

"Når du kommer på ETUX opdager du nye måder at bruge Edgecam på, som du ikke var klar over eksisterede. Vi kommer på ETUX for at blive mere effektive i vores hverdag og det betaler sig. "
Kent Rasmussen
Boelbjerg ApS
Læs alle udtalelser
Tilmeld dig Edge-Teams nyhedsbrev Tilmeld

Tilmeld vores nyhedsbrev